Over ons

Shipfix Techniek is in 2008 als eenmanszaak opgericht door Wim Steenbergen. Wim kent de wereld van de binnenvaart door en door. Geboren en getogen in een schippersgezin zit de binnenvaart hem als het ware in de genen. Na zijn schooltijd doorgebracht te hebben op een schippersinternaat heeft Wim zelf ook nog een jaar gevaren op de kustvaart.

Zelfstandig werkend monteur scheepstechniek

Daarna is de overstap gemaakt naar een baan aan de wal. Vanaf 1992 werkte Wim voor diverse werkgevers in de wereld van de scheepsdieselmotoren en heeft daarvoor de benodigde vakdiploma’s gehaald. Van 1997 tot 2008 heeft hij bij een scheepsreparatiebedrijf gewerkt, waar zijn blik aanzienlijk verbreed is tot alles wat draait en beweegt op binnenvaartschepen. Daar heeft Wim zich ontwikkeld tot een zelfstandig werkend monteur scheepstechniek, waarbij hij reparaties en inbedrijfstellingen van dieselmotoren uitvoerde tot in Polen en Zuid-Frankrijk toe.

Oprichting Shipfix Techniek

In 2008 heeft Wim besloten om als zelfstandig ondernemer verder te gaan en heeft hij scheepsreparatiebedrijf Shipfix Techniek opgericht. Wat héél kleinschalig begonnen is, met een gereedschapskoffer en een lasapparaat in de privé auto, bleek ondanks de crisis die zich kort daarna ontwikkelde, een schot in de roos. De klantenkring groeide snel door mond-tot-mond reclame. Al snel werd er een kleine werkplaats ingericht in een zeecontainer en kort daarna volgde de tweede.

In 2011 werd het huidige werkschip Janny, de kempenaar waarop Wim opgegroeid is, aangekocht en omgebouwd tot werkschip voor het uitvoeren van scheepsreparaties. Inmiddels is er ook personeel in vaste dienst en voeren we vaak grote klussen zoals hermotoriseringen uit.

Shipfix Techniek - Over ons-img