Services

1. Hermotoriseren & Scheepsmotoren

Shipfix Techniek heeft zich ontwikkeld tot een deskundig specialist op het gebied van het hermotoriseren van binnenvaartschepen. We zijn dealer van Yanmar, maar leveren en installeren ook andere merken, zoals Mitsubishi, Scania en Volvo. Of het nu gaat om het vervangen van alleen een motor, óf dat de hele installatie aan vervanging toe is, waarbij een grote langzaam lopende motor uitgebouwd moet worden; we doen het graag en goed. U kunt bij ons terecht voor de héle klus, inclusief alles wat hierbij komt kijken zoals: leveren en plaatsen van Masson, ZF, Reintjes en Twin Disc keerkoppelingen, beunkoelers, uitlaatsystemen, elektrische en mechanische regulateurbedieningen, elektriciteit, hydrauliek, vloerplaten en hoog gepolijste roestvrijstalen uitlaten en natuurlijk het bijbehorende las- en ijzerwerk.

Shipfix Techniek | Hermotoriseren

Shipfix Techniek levert, installeert en repareert zo ongeveer alles wat draait en beweegt aan boord van binnenvaartschepen. Of het nu gaat om een autokraanlier, ankerlier, dekwaspomp, ballastpomp, hydrofoor, aggregaat, dieselmotor, oliekachel, brandstofverbruiksmeter of noemt u het maar op, we gáán ervoor.

Shipfix Techniek - Accupakket img

2. Klimaatbewust investeren

Ook als u klimaatbewust wilt investeren, kunnen we u van dienst zijn. We installeren dan op uw nieuwe of huidige motor bijvoorbeeld:

  • Een warmtewisselaar om met restwarmte van de motor uw centrale verwarming te verwarmen,
  • Een extra zware dynamo op de hoofdmotor om de accuspanning van uw boordnet op peil te houden, zonder dat er daarvoor een generator hoeft te draaien. Ook complete installaties met grote accupakketten en omvormers die het krachtstroom net uit de accu’s voeden, kunnen door ons geleverd en geïnstalleerd worden.
  • Een asgenerator, waardoor u, zolang de hoofdmotor draait, niet met een diesel generator hoeft te draaien.
  • Een brandstofverbruikmeter, zodat u kunt zien wanneer uw motor het beste rendement heeft.

Deze investeringen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar verdienen zich ook nog eens snel terug.

3. Dieselservice

Onderhoud, inspectie en reparatie van dieselmotoren. Elke motor heeft periodiek onderhoud nodig. Bij Shipfix Techniek kunnen we dit deskundig voor u uitvoeren. We beschikken over een endoscoop en reviseren verstuivers in onze eigen werkplaats.

Shipfix Techniek - Dieselservice img
Shipfix Techniek | Uitlijnservice

4. Uitlijnservice

Uitlijnen van motoren en keerkoppelingen met laserapparatuur. Een scheepsmotor die op rubbers geplaatst is, moet regelmatig opnieuw worden uitgelijnd, aangezien de rubbers inzakken. Ook als er een aanvaring heeft plaatsgevonden, is het raadzaam om de uitlijning opnieuw te controleren. We gebruiken hiervoor FixturLaser uitlijnapparatuur, waarmee snel en eenvoudig wordt  aangegeven hoe de uitlijning van de motor is en waar er eventueel gecorrigeerd moet worden om de uitlijning weer optimaal te maken. Tot slot krijgt u een digitaal rapport.

5. Aggregaten

Levering, inbouw en onderhoud van aggregaten. We werken graag met de merken Yanmar en Mitsubishi, maar u kunt bij ons ook terecht voor Hatz, Iveco(FPT), John Deere, Lister-Petter, Deutz en andere merken. We leveren deze, speciaal voor de binnenvaart ontworpen aggregaten, volledig klant specifiek. U kunt bijvoorbeeld kiezen of u het aggregaat met of zonder besturingssysteem wilt kopen, met radiateur of juist voor beunkoeling, in een geluiddempende kast of als open set, met Stamford of met Mecc-Alte generator.

Shipfix Techniek | Aggregaten
Shipfix Techniek - Scheepskachels img

6. Scheepskachels

Shipfix Techniek werkt al jaren, naar volle tevredenheid met Roca oliegestookte CV-ketels. Deze compacte alles-in-één oliekachels zijn zeer geruisarm, eenvoudig te installeren en onderhouden en hebben ook nog eens een goede kwaliteit voor een gunstige prijs.  Ook voor periodiek onderhoud aan uw scheepskachel kunt u bij ons terecht. Afstellen van de brander doen we met behulp van ons Kane rookgas analyse apparaat, waardoor uw kachel weer schoon en effectief brandt. Desgewenst leveren we ook de alom bekende Kabola kachels.

7. Drinkwatersystemen

Bij ons kunt u terecht voor uw complete drinkwater installatie.

  • Hydrofoors. We repareren de veel voorkomende Speck en Stork hydrofoors en plaatsen tegenwoordig steeds vaker vraag gestuurde Wacs en DAB hydrofoorpompen met een frequentieregelaar. Deze hydrofoors geven een constante, instelbare waterdruk die niet fluctueert tussen het aan- en afslaan van de hydrofoor. Door het ontbreken van een groot drukvat is de kans op legionella bacteriën aanmerkelijk minder.
  • Waterbehandeling. Omdat schoon en gezond drinkwater op schepen, waar het water vaak opgeslagen wordt in stalen, niet gekoelde tanks, erg belangrijk is leveren we ook Wyckomar filtersystemen bestaande uit een sediment filter, koolstof filter en een UV-lamp.
Shipfix Techniek | Drinkwatersystemen
Shipfix Techniek | Pompen

8. Pompen

We leveren, repareren en installeren alle gangbare merken waterpompen. Of het nu een dekwaspomp, ballastpomp, vacuümpomp, kattekop of ontziltpomp is. Onder andere de volgende merken: Hewa, Desmi, Kuyl en Rottinghuis, MK, Stork, SPX, GMP, Dijksman, ZW, Caffini, Libellullo.

9. Ballastjet

Voor een goed ingebouwde ballastjet bent u bij Shipfix Techniek i.c.m. Steenbergen Aquaservice aan het goede adres. We hebben een door Steenbergen Aquaservice bedacht systeem, waardoor de ballastjet het laatste water goed uit het ruim pompt, ook bij lage kattesporen. Alle opties mogelijk:

  • handbediende en elektrische afsluiters
  • frequentieregelaar
  • tweede, bedrade of draadloze bediening
  • instelbare timer met maximale looptijd, die de pomp stopt en de afsluiter dicht stuurt.
Shipfix Techniek | Ballastjet